Welkom bij de klantenservice van LogMeIn!
Zoekopdracht opnieuw instellen
Zoeken

Artikel

Veranderingen in het abonnementsmodel voor LogMeIn Central

Information

 
Answer

Wat is het nieuwe abonnementsmodel voor Central?

We willen eerst iets verduidelijken over het oude (huidige) model. De abonnementen voor LogMeIn Central waren altijd 'op accountniveau' (dus geldig voor een bepaalde account) en niet 'op hostniveau' (geldig voor bepaalde hostcomputers). Nadat u Central had aangeschaft om toegang te krijgen tot functies voor beheer op afstand, kon u per hostcomputer aanvullende Pro-abonnementen kopen om extra LogMeIn-services te kunnen gebruiken. Voortaan komt dit verschil tussen abonnementen op accountniveau (Central) en op hostniveau (Pro) te vervallen. Dit gaat volgens het tijdschema dat we hieronder zullen beschrijven. Op alle hostcomputers die tot uw Central-account behoren, zijn voortaan dezelfde functies beschikbaar. U hoeft niet langer te kiezen tussen een Pro-abonnement op hostniveau of een basisversie van de hostsoftware. In plaats daarvan kiest u de gewenste versie van LogMeIn Central, waarna alle hostcomputers in uw account dezelfde functionaliteit krijgen. Welke functies voor toegang en beheer op afstand u kunt gebruiken, wordt voortaan bepaald door uw abonnementsversie en is hetzelfde voor alle computers in uw account. De nieuwe Central-abonnementen zijn Basic (eenvoudige toegang op afstand), Plus (geavanceerde toegang op afstand) en Premier (IT-automatisering). 
 
Wat zijn de voordelen van het nieuwe abonnementsmodel voor Central?
We hopen dat u het met ons eens bent dat het nieuwe model veel handiger is. In het nieuwe model maakt u twee eenvoudige keuzes. Om te beginnen kiest u een versie (Basic, Plus of Premier) op basis van de functies die u nodig hebt. En vervolgens kiest u een niveau aan de hand van het maximale aantal computers dat u op afstand wilt kunnen gebruiken of beheren (25, 100, 250, 500, 1000 of 2500). De facturering vindt voortaan op één en dezelfde datum plaats, zodat u uw uitgaven beter kunt plannen. Bovendien betaalt u alleen voor de functies die u nodig hebt.
 
Heb ik van tevoren bericht gekregen over deze verandering?
We zijn in december 2014 begonnen met de informatieverstrekking over dit onderwerp. Daarnaast worden alle klanten geïnformeerd via e-mail en meldingen in de producten zelf, vanaf 30 dagen vóór de datum dat het Central-abonnement verlengd moet worden. U krijgt de volgende informatie: de productversie die u na verlenging ontvangt, het niveau, en uw prijs (de prijs wordt in het product zelf vermeld, nadat u bent aangemeld).
 
Vanaf wanneer worden de veranderingen doorgevoerd?
In de overgangsfase, die op 13 januari 2015 van start gaat, krijgen alle huidige Central-abonnees ofwel een Basic- ofwel een Premier-abonnement. De versie (Basic of Premier) wordt bepaald aan de hand van de huidige hosts in uw account. Als u alleen Free-hosts hebt, krijgt u Central Basic. Als u een of meer Pro-hosts hebt, krijgt u Central Premier. U raakt in ieder geval geen functionaliteit kwijt. Als u voorafgaand aan de overgang minimaal één Pro-host hebt, krijgen al uw hostcomputers na de overgang de Pro-functionaliteit (tot de verlengingsdatum van uw Central-abonnement).
 
Wat gebeurt er wanneer ik het abonnement verleng? Kan ik bij de verlenging overstappen naar een andere versie of een ander niveau? 
Zoals gezegd krijgt u in de overgangsfase automatisch een Basic- of Premier-abonnement. Deze overgangsfase duurt tot het moment dat uw abonnement verlengd moet worden. Vanaf 30 dagen vóór de verlengingsdatum van uw Central-abonnement ontvangt u per e-mail en via berichten in het product zelf de volgende informatie: de productversie die u na de verlenging krijgt, het niveau, en uw prijs (de prijs wordt in het product zelf vermeld, nadat u bent aangemeld). We bepalen welke versie en welk niveau we u aanbieden door te kijken naar het percentage Pro-hosts in uw account, het totaal aantal hosts in uw account en de functies die u hebt gebruikt. Als onze aanbieding niet aansluit bij uw wensen, kunt u contact met ons opnemen om te bespreken welke versie en welk niveau het meest geschikt zijn voor uw organisatie.
 
Waar kan ik de prijs bij verlenging zien?
Tot uiterlijk 30 dagen voor de verlengingsdatum kunt u de actuele verlengingsprijs opvragen door u op uw account aan te melden. De prijs wordt weergegeven in een informatievak boven uw computerlijst en bij Account > Abonnementen.
 
Wat gebeurt er als mijn Pro-verlenging eerder is dan mijn Central-verlenging?
Pro-abonnementen op hostniveau die verlengd moeten worden vóór de verlengingsdatum van uw Central-abonnement, worden automatisch verlengd. Bij de verlenging van uw Central-abonnement verrekenen we dit met de ongebruikte delen van uw lopende Pro-abonnementen, zoals hieronder wordt beschreven.
 
Hoe zit het met de Pro-versie van de hostsoftware?
LogMeIn biedt niet langer Pro-abonnementen op hostniveau (per plaats) aan. Geavanceerde hostfuncties zijn beschikbaar voor alle hostcomputers in een Central Plus- of Premier-account, en beheerfuncties zijn beschikbaar voor alle hosts in een Central Premier-account. LogMeIn Pro als abonnement op accountniveau is nog wel beschikbaar als onderdeel van ons toegangsproduct (bedoeld voor particulieren en kleine bedrijven). Het Pro-abonnement op accountniveau biedt niet de eenvoudige beheerfuncties die beschikbaar zijn voor alle Central-gebruikers. Anders gezegd: iemand die toegang tot computers wil krijgen zonder beheerfuncties, kan het beste een abonnement op accountniveau nemen op de service LogMeIn Pro. IT-professionals die toegang tot een groot aantal computers willen krijgen of die beheerfunctionaliteit nodig hebben, kiezen voor de juiste versie en het juiste niveau van LogMeIn Central. 
 
Wat gebeurt er met mijn Pro-hostabonnementen wanneer Central wordt verlengd? 
Wanneer uw Central-abonnement wordt verlengd, wordt dit verrekend met een tegoed dat u krijgt voor de 'ongebruikte' delen van uw Pro-abonnementen op hostniveau. U hebt betaald voor de hele looptijd van deze abonnementen, dus u hebt recht op een tegoed voor het resterende deel van de abonnementen dat u niet gebruikt. We berekenen dit tegoed op basis van het aantal resterende dagen in uw lopende Pro-abonnementen op hostniveau. 
 
Waar kan ik mijn tegoed zien?
Uw te verrekenen tegoed is te zien bij Account > Abonnementen. Beweeg de muisaanwijzer over het vraagteken naast de Central-prijs. Er verschijnt dan een informatievak met een specificatie van de nieuwe prijs voor uw Central-abonnement en het tegoed dat hiermee wordt verrekend.
 
Kan ik verlenging van mijn Pro-abonnementen op hostniveau na 13 januari 2015 annuleren?
Als u graag zo snel mogelijk wilt overstappen op het nieuwe abonnementsmodel voor Central, neem dan contact met ons op. We geven u dan een tegoed voor ongebruikte delen van uw Pro-abonnement(en) en we helpen u de versie en het niveau te kiezen die het best aansluiten bij de behoeften van uw organisatie.
 
Kan ik in één account zowel Basic- als Plus- of Premier-hosts hebben?
Bij een Central-abonnement zijn alle hosts voortaan hetzelfde. Het nieuwe abonnementsmodel voor Central kent drie productversies, elk met een bepaalde verzameling functies en mogelijkheden. Als u verschillende groepen computers op sterk uiteenlopende manieren wilt kunnen beheren, raden we u aan twee Central-accounts te nemen en per account de versie aan te schaffen die u nodig hebt. U kunt secundaire gebruikersbevoegdheden voor uw accounts definiëren, zodat er een soort 'multi-tenant' systeem ontstaat waarbij u gemakkelijk van de ene naar de andere account kunt overschakelen zonder u steeds opnieuw aan te melden. Wij zijn graag bereid u bij deze configuratie te helpen.
 
Kan ik één afzonderlijke host aan mijn huidige niveau toevoegen? 
Er is momenteel geen optie om per plaats te betalen. We hebben het nieuwe abonnementsmodel opgesteld op basis van feedback van klanten zoals u. We hopen dat u het met ons eens bent dat het nieuwe model minder verwarrend is, het inkoopproces vereenvoudigt en onze gebruikers helpt een toolset samen te stellen die voorziet in hun behoeften op het gebied van toegang en beheer op afstand. Om deze verbeteringen mogelijk te maken, hebben we abonnementen op hostniveau voor afzonderlijke plaatsen afgeschaft en vervangen door verschillende niveaus voor het accountabonnement. 
 
Wat is er gebeurd met functie X, Y of Z?
We streven ernaar onze klanten een Central-versie aan te bieden die aansluit op de manier waarop ze de functies van Central en Pro op hostniveau hebben gebruikt. We doen er alles aan om te zorgen dat er geen functies verloren gaan die u op dit moment daadwerkelijk gebruikt. Als u toch een bepaalde functie mist, neem dan contact met ons op, zodat we samen met u een oplossing kunnen vinden! 
ProductLogMeIn Central

Is dit artikel nuttig voor u?

 

   Feedback

Laat ons weten hoe we de informatie in dit artikel kunnen verbeteren.

Resterende tekens: 255

 

Sluiten X