Beëindiging van de support voor Windows XP & Server 2003

Information

Answer
In het kader van ons streven om u op de hoogte te houden, laten we u weten dat LogMeIn Pro en Central met ingang van 30 mei 2016 de support voor desktopclient- and hostsoftware die is geïnstalleerd op computers met Windows XP en Server 2003 zullen beëindigen. Hiermee volgen we het voorbeeld van Microsoft, dat in april 2014 de support voor XP en in juli 2015 de support voor Server 2003 heeft beëindigd.

Uw LogMeIn-computers die gebruikmaken van deze besturingssystemen blijven tot 30 mei online. Vanaf dan kan LogMeIn uw verbinding op afstand niet meer garanderen en kunt u deze computers mogelijk niet meer op afstand beheren of van support voorzien.

Op dit moment raden wij u aan een migratie te overwegen voor uw besturingssysteem als u LogMeIn na 30 mei wilt blijven gebruiken en om de veelgestelde vragen hieronder te bekijken om een begin te maken met de overgang.

Kan ik mijn computers met Windows XP of Server 2003 nog op afstand besturen na 30 mei?
Ja. Na 30 mei 2016 biedt LogMeIn geen support meer voor Windows XP en Server 2003. Dit houdt in dat we geen verzoeken voor technische ondersteuning meer behandelen voor problemen met LogMeIn-software die is geïnstalleerd op de besturingssystemen Windows XP of Server 2003. Het betekent ook dat we geen updates meer uitbrengen voor hosts met XP of Server 2003. Dit geldt ook voor updates van de beveiliging. LogMeIn onderneemt geen actieve stappen om te voorkomen dat computers met XP of Server 2003 op afstand worden bestuurd, maar we raden onze klanten ten zeerste aan om plannen te maken om niet meer met deze systemen te werken.

Wat is de achterliggende technische reden voor deze beslissing?
We hebben besloten om Windows XP en Server 2003 niet meer te ondersteunen, omdat de ondersteuning van codeersleutels in Internet Explorer 8 beperkt is. Daardoor is het waarschijnlijker dat problemen optreden met de webclient op deze besturingssystemen, vooral op Internet Explorer 8. Op dit moment is 3DES (ook bekend als Triple DES, 3-DES en TDES) de enige codeersleutel die voor Internet Explorer 8 werkt. Deze is alleen nog beschikbaar op de website ter ondersteuning van machines met XP of Server 2003. Als deze als kwetsbaar beschouwd wordt en verwijderd wordt, kunnen gebruikers zich niet meer aanmelden bij de websites van Pro of Central met Internet Explorer vanaf een machine met XP of Server 2003. Dit betreft de client. Dit heeft waarschijnlijk geen invloed op bestaande installaties op XP en Server 2003, omdat we onze eigen (ingebouwde) OpenSSL-bibliotheek gebruiken om verbinding te maken met de website en gateways. Het kan echter een probleem zijn om een abonnement te koppelen of wijzigen, omdat dan de ingebedde besturing voor de online weergave de website en de algemene aanmeldservice van LogMeIn gebruikt. Als de 3DES-sleutel als beveiligingsrisico wordt beschouwd en wordt uitgeschakeld, werkt dit niet meer.

Waarom is er geen exacte datum waarop computers op Windows XP en Server 2003 niet meer toegankelijk zijn via LogMeIn?
Iedere omgeving is anders. Vanaf het moment dat we geen updates meer uitbrengen voor software die draait op XP of Server 2003, kunnen we niet meer garanderen dat de beveiliging of de software zelf betrouwbaar is. Maar we schakelen de verbinding ook niet actief uit. Daarom kunt u de besturing op afstand voor Windows XP en Server 2003 blijven gebruiken, maar LogMeIn is na 30 mei 2016 niet verantwoordelijk voor de problemen die kunnen voortvloeien uit het gebruik van XP of Server 2003.

Moet ik handmatig de automatische updates voor mijn hosts op XP of Server 2003 uitschakelen om deze computers op afstand te kunnen blijven besturen?
Nee. Na 30 mei 2016 brengt LogMeIn geen nieuwe updates meer uit voor hosts op XP of Server 2003, dus dit is overbodig. Deze hosts ontvangen in de toekomst sowieso geen updates meer.
ProductLogMeIn Central; LogMeIn Pro