Waarom valt mijn internetverbinding uit als Hamachi is ingeschakeld?

Information

Answer

Na het installeren van Hamachi kunt u problemen ervaren met uw verbinding als gevolg van metrics.  Windows maakt gebruik van metrics om te bepalen in welke volgorde het internetverbindingen tot stand brengt.  De Hamachi-adapter kan automatisch een lagere metric toegewezen gekregen hebben dan de adapter die uw internetverbinding levert.  U moet de metric handmatig toewijzen om dit op te lossen.

Ga als volgt te werk om handmatig een metric toe te wijzen.

Windows XP

1. Open het Configuratiescherm.
  2. Ga naar Netwerkverbindingen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de Hamachi-adapter, en klik op Eigenschappen.
  4. Markeer Internetprotocol (TCP/IP-adres), en klik op Eigenschappen.
    In een besturingssysteem met 64 bit verschijnt Internetprotocol Versie 4 (TCP/IPv4).
  5. Klik nu op Geavanceerd.
  6. Onderaan deze pagina vinkt u het vakje Automatische metric uit en voert u 9000 in als Interface-metric.

Windows Vista

1. Open het Configuratiescherm.
  2. Ga naar het Netwerkcentrum.
  3. Klik in het linkerdeelvenster op Netwerkverbindingen beheren.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de Hamachi-adapter, en klik op Eigenschappen.
  5. Markeer Internetprotocol (TCP/IP-adres), en klik op Eigenschappen.
    In een besturingssysteem met 64 bit verschijnt Internetprotocol Versie 4 (TCP/IPv4).
  6. Klik nu op Geavanceerd.
  7. Onderaan deze pagina vinkt u het vakje Automatische metric uit en voert u 9000 in als Interface-metric.

Windows 7

1. Open het Configuratiescherm.
  2. Klik op Netwerk en Internet > Netwerkcentrum.
  3. Klik in het linkerdeelvenster op Adapterinstellingen wijzigen.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de Hamachi-adapter, en klik op Eigenschappen.
  5. Klik op Internetprotocol (TCP/IP-adres) om het te markeren en klik op Eigenschappen.
    In een besturingssysteem met 64 bit verschijnt Internetprotocol Versie 4 (TCP/IPv4).
  6. Klik op Geavanceerd.
  7. Onderaan deze pagina vinkt u de optie Automatische metric uit en voert u 9000 in het veld Interface-metric in.

Als u deze stappen doorloopt, wijst u Hamachi een bijzonder hoge metric toe. Het is nu het allerlaatste wat Windows zal gebruiken om een internetverbinding tot stand te brengen.  Als dit het probleem niet oplost, voer dan dezelfde stappen uit voor de adapter waar u uw internetverbinding over wilt laten lopen, maar geeft deze een metric van 100.

ProductLogMeIn Hamachi