Systeemvereisten voor LogMeIn Rescue

Information

Answer

Systeemvereisten voor de computer van de technicus

Iedere computer waarop de LogMeIn Rescue Technician Console draait, moet voldoen aan de volgende systeemvereisten:

Belangrijk: Gebruik altijd de nieuwste versies van officieel ondersteunde externe software in combinatie met LogMeIn Rescue. LogMeIn Rescue is ontworpen voor gebruik met producten en diensten van derden (webbrowsers, besturingssystemen enzovoort) die officieel door hun leveranciers worden ondersteund en die goed worden onderhouden door de eindgebruiker (de nieuwste updates en patches moeten geïnstalleerd zijn). Meer info

Zelfstandige versie van de Technician Console:

• Microsoft Windows 7, 8, 8.1, 10, Vista
  • Apple Macintosh OS X 10.7 (Lion) en hoger voor Technician Console voor bureaublad-app voor Mac.
  • Een werkende internetverbinding (ISDN of sneller, in het geval van besturing of weergave op afstand)
  • Maximaal 100 MB geheugen plus 20 MB per sessie voor besturing op afstand
  • Tot op 30 MB opslagruimte plus 20 MB voor alle smartphone-simulaties

Aanvullende vereisten voor de browserversie van de Technician Console:

• Windows Server 2008, Windows Server 2012 (inclusief 64-bits versies)
  • Internet Explorer 7, 8, 9, 10, 11 met ondersteuning voor 128-bits of 256-bits codering
  • Chrome wordt op dit moment niet ondersteund
  • Firefox versie 43 en hoger wordt niet meer ondersteund, vanwege wijzigingen in het Firefox-beleid voor invoegtoepassingen

Vereisten voor het gebruik van de samenwerkingsversie van de Technician Console:

• Microsoft Windows 7, 8, 8.1, 10, Vista
  • Een werkende internetverbinding
  • Maximaal 100 MB geheugen plus 20 MB per sessie voor besturing op afstand

Systeemvereisten voor het desktopapparaat van de klant

Technici die gebruik maken van LogMeIn Rescue kunnen externe ondersteuning verlenen aan computers die voldoen aan de volgende systeemvereisten:

• Microsoft Windows 7, 8, 8.1, 10, Vista, Windows Server 2008, Windows Server 2012 (inclusief 64-bits versies).
  • Apple Macintosh OS X 10.4 (Tiger), 10.5 (Leopard), 10.6 (Snow Leopard), 10.7 (Lion), 10.8 (Mountain Lion), 10.9 (Mavericks), 10.10 (Yosemite) en 10.11 (El Capitan).
    Opmerking: Rescue Applet via Mac Instant Chat ondersteunt alleen MAC OS X 10.6 (Snow Leopard) en hoger.
  • Voor optimale prestaties dient de klant via een breedbandverbinding (T1, kabelmodem, ISDN, of DSL) met het internet verbonden te zijn; 28K-inbelverbindingen worden ook ondersteund
  • 100 MB, plus 20 MB extra geheugen voor elke sessie voor besturing op afstand (Samenwerkende technici kan tot simultane sessies voor besturing op afstand op het apparaat van de klant leiden)

Bepalen hoe een sessie moet worden behandeld als een niet-ondersteund besturingssysteem wordt gedetecteerd

Klanten met een niet-ondersteund besturingssysteem kunnen proberen om een Rescue-sessie te starten. Beheerders kunnen kiezen uit twee opties in het Beheercentrum op het tabblad Algemene instellingen onder Niet-ondersteund besturingssysteem van klant > Als een niet-ondersteund besturingssysteem wordt gedetecteerd:

• Instant Chat-sessie beginnen – Plaats de klant in een Instant Chat-sessie.
  • Sessie niet beginnen – Laat de klant een bericht zien dat uitlegt dat ze geen sessie kunnen starten, omdat hun browser niet ondersteund wordt.

Systeemvereisten voor het mobiele apparaat van de klant

Alle apparaten waarop een ondersteund platform draait, kunnen door technici met de Mobile-extensie van LogMeIn Rescue worden ondersteund. Ga voor meer informatie naar deze pagina: https://secure.logmeinrescue.com/helpdesk/mobilesupport/overview.aspx

Vereisten om Rescue Lens te kunnen gebruiken

Technician Console

• Internetverbinding met minimaal 100 KB/sec bandbreedte
  • De volgende bronnen moeten vanaf zowel het netwerk van de technicus als het netwerk van de klant toegankelijk zijn:
    • *.logmeinrescue.com-domeingroep
      Opmerking: Voor zakelijke klanten van Rescue is de *.logmeinrescue-enterprise.com-domeingroep van toepassing.
    • Voor netwerken die expliciet uitgaande poorten en protocollen filteren, worden aan de Rescue-kant de volgende poorten gebruikt: 15000 (UDP-verkeer) of 443 (TCP-verkeer) voor Rescue Lens-mediasessies
      Voorbeeld: rescuemedia[XX-XX].logmeinrescue-enterprise.com:443

Rescue Lens-app voor Android

• Android 4.1 of hoger (Android 5.0 of hoger aanbevolen)
  • Dual-core CPU (Quad-core aanbevolen)
  • 1 gigabyte RAM (2 gigabyte RAM aanbevolen)
  • 15 megabyte vrije ruimte
  • Camera met autofocus en 640x480 resolutie
  • Internetverbinding met minimaal 50 KB/sec bandbreedte (4G/LTE of gelijkwaardige WiFi aanbevolen)

Rescue Lens-app voor iOS

• iOS 8 of hoger
  • 15 megabyte vrije ruimte
  • Internetverbinding met minimaal 50 KB/sec bandbreedte (4G/LTE of gelijkwaardige WiFi aanbevolen)