Onbeheerde toegang aanvragen tot een computer van de klant

Body

Via Onbeheerde toegang kan een technicus verbinding maken met een computer op afstand wanneer er geen gebruiker aanwezig is.

Vereisten:
  • De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om onbeheerde toegang te gebruiken
  • Aanvragen voor onbeheerde toegang kunnen niet worden verzonden tijdens de volgende soorten sessies: Instant Chat in de modus Alleen-chatten, mobiele applet
  1. Tijdens een actieve sessie klikt u op het tabblad Onbeheerde toegang.
  2. Onder Aanmeldingsgegevens vereist heeft u (afhankelijk van de verificatie-instellingen die in het Beheercentrum zijn gemaakt) de keuze uit de volgende opties:
    OptieBeschrijving
    Tijdens verbindingGeldige beheerdergegevens moeten worden ingevoerd aan het begin van elke onbeheerde sessie
    Tijdens configuratieDe aanmeldingsgegevens die zijn ingevoerd door de klant, tijdens het instellen van onbeheerde toegang, worden gebruikt
  3. Stel de duur van de onbeheerde toegang in op een aantal dagen, een specifiek datumbereik, onbeperkt, of op een specifiek dagelijks tijdbereik.

Opmerking: Wanneer de computer van de klant zich in een andere tijdzone bevindt, kunt u kiezen om de onbeheerde toegang in te stellen aan de hand van de lokale tijd (technicus) of de tijd van de klant.
    Belangrijk: De duur van de onbeheerde toegang is beperkt tot twee weken wanneer u zich identificeert met de aanmeldingsgegevens van een klant.
  4. Klik op Onbeheerde toegang aanvragen om de aanvraag naar de klant te versturen.

De klant moet de aanvraag goedkeuren.

• Wanneer de technicus geldige beheerdergegevens moet invoeren aan het begin van elke onbeheerde sessie, hoeft de klant alleen maar op OK te klikken om de aanvraag goed te keuren.
  • Wanneer de technicus de aanmeldingsgegevens van de klant kan gebruiken, wordt de klant gevraagd om zijn of haar Windows-gebruikersnaam en -wachtwoord in te voeren.

Wanneer onbeheerde toegang geactiveerd is, kan de sessie worden beëindigd.