Een mobiele sessie beginnen via de pincode

Body

Volg deze procedure om verbinding met een klant te maken via een pincode.

De technicus moet een actieve licentie voor de Rescue+Mobile-extensie hebben.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om privésessies te starten.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om de verbindingsmethode via pincode te gebruiken.

1. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie. Het venster Nieuwe sessie maken wordt weergegeven.
  2. Voer de naam van de klant of een andere identificatie in het veld Naam in. U zult deze naam gebruiken om de sessie op het tabblad Actieve Sessies en in de Sessielijst te herkennen.
  3. Selecteer het tabblad Pincode.
  4. Klik op Pincode maken. Rescue genereert een pincode van 6 cijfers en geeft deze weer in het venster Nieuwe Sessie maken in het Logbestand van de sessie.
  5. Vraag de klant om naar de webpagina te gaan waar de pincode kan worden ingevoerd:
    • Op apparaten waarop de Rescue+Mobile-app geïnstalleerd is, start de gebruiker de app om het invoerscherm voor de pincode weer te geven.
    • Voor apparaten zonder de Rescue+Mobile-app is de invoersite voor de pincode oty.com of rescuemobile.com
  6. De klant voert de pincode in. De klant klikt om de applet te downloaden als deze nog niet is geïnstalleerd.
    Opmerking: De download-procedure kan verschillen, afhankelijk van het besturingssysteem van de klant.
  7. Haal de sessie op door deze in de Sessielijst te selecteren en op Starten te klikken. De status van de klant wordt ingesteld op Actief.
U kunt nu de Technician Console gebruiken om ondersteuning op afstand te bieden.