Een pc- of Mac-sessie beginnen via e-mail

LogMeIn Rescue Technician Console

Volg deze procedure om verbinding met een klant te maken via een link die per e-mail is verstuurd.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om privésessies te starten.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om de verbindingsmethode via e-mail te gebruiken.

1. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie.

Het venster Nieuwe sessie maken wordt weergegeven.
  2. Voer de naam van de klant of een andere identificatie in het veld Naam in.

U zult deze naam gebruiken om de sessie op het tabblad Actieve Sessies en in de Sessielijst te herkennen.
  3. Selecteer het tabblad E-mail.
  4. Kies de manier waarop u de e-mail naar de klant wilt verzenden:
    • Wanneer u uw eigen e-mailclient en -account wilt gebruiken, kiest u E-mail verzenden via mijn standaard-e-mailclient op deze computer.
    • Wanneer u de e-mail via Rescue wilt laten versturen, kiest u E-mailbericht verzenden in mijn naam, via de LogMeIn Rescue-servers en voert u een geldig e-mailadres in het veld Aan in.
    • Bovendien kunnen technici met de Mobile-extensie de optie Deze e-mail is bestemd voor een mobiel apparaat selecteren wanneer de klant een smartphone gebruikt. (Wanneer u weet wat het platform van de klant is, kunt u het Platform van het apparaat ook handmatig instellen met behulp van de vervolgkeuzelijst in het dialoogvenster Nieuwe sessie maken. Handmatig instellen kan nodig zijn wanneer de lokale browser-instellingen automatische detectie niet toestaan.)
  5. Klik op Email Link

De e-mail wordt gegenereerd (en verstuurd wanneer u ervoor kiest de e-mail via het Rescue-systeem te versturen).
  6. Vraag uw klant om het bericht te openen en op de link te klikken of deze in de browser te plakken.

Er wordt een dialoogvenster weergegeven waarin de klant wordt gevraagd om de Rescue-applet te downloaden.
  7. Vraag de klant om de applet te downloaden.

Het downloaden duurt ongeveer 15 tot 30 seconden.
    Opmerking: De download-procedure kan verschillen, afhankelijk van het besturingssysteem en de browser van de klant.
  8. Wanneer de download is voltooid, vraagt u de klant om op Uitvoeren te klikken om de applet uit te voeren.

Wanneer de applet is geïnstalleerd, verandert de status van de klant van Bezig met verbinden in Bezig met wachten.
  9. Selecteer de sessie in de sessielijst en klik op Starten om de sessie op te halen.

De status van de klant wordt ingesteld op Actief.
U kunt nu de Technician Console gebruiken om ondersteuning op afstand te bieden.

Voorbeeld van een e-mail die een verbindingslink bevat

De standaardtekst van de verbindingse-mail wordt ingesteld in het Beheercentrum op het tabblad Instellingen.

Van: naam technicus, uw organisatie
Verstuurd: maandag, 31.12.10, 15:36
Aan: naam van de klant
Onderwerp: verbindingslink via e-mail

Klik op de onderstaande link om een live ondersteuningssessie aan te vragen
:

https://secure.logmeinrescue.com/Customer/Code.aspx?i=2&Code=618689

Met vriendelijke groeten,
Ondersteuningsteam