Een mobiele sessie beginnen via een link in het hulpprogramma voor berichten

Information

Body

Volg deze procedure om met een het mobiele apparaat van klant verbinding te maken via een link die u naar de klant verstuurt met gebruik van een berichtendienst of ander hulpprogramma voor berichten.

De technicus moet een actieve licentie voor de Rescue+Mobile-extensie hebben.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om privésessies te starten.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om de verbindingsmethode via een link te gebruiken.

1. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie. Het venster Nieuwe sessie maken wordt weergegeven.
  2. Voer de naam van de klant of een andere identificatie in het veld Naam in. U zult deze naam gebruiken om de sessie op het tabblad Actieve Sessies en in de Sessielijst te herkennen.
  3. Selecteer het tabblad Link.
  4. Klik op Koppeling kopiëren naar Klembord. De link wordt naar uw klembord gekopieerd.
  5. Plak de link in uw hulpprogramma voor berichten en stuur het naar uw klant.
  6. De klant klikt op de link in het bericht. De klant klikt om de applet te downloaden als deze nog niet is geïnstalleerd.
    Opmerking: De download-procedure kan verschillen, afhankelijk van het besturingssysteem van de klant.
  7. Wanneer de download is voltooid, vraagt u de klant om op Uitvoeren te klikken om de applet uit te voeren. Wanneer de applet is geïnstalleerd, verandert de status van de klant van Bezig met verbinden in Bezig met wachten.
  8. Haal de sessie op door deze in de Sessielijst te selecteren en op Starten te klikken. De status van de klant wordt ingesteld op Actief.
U kunt nu de Technician Console gebruiken om ondersteuning op afstand te bieden.