Scripts maken en bewerken

LogMeIn Rescue Technician Console

U kunt een onbeperkt aantal scripts en bronbestanden opgeven in de Technician Console. Met LogMeIn Rescue wordt het script verzonden en uitgevoerd in de tijdelijke map voor Rescue op de host-computer.

Scriptimplementatie moet geactiveerd zijn op het niveau van de Technicusgroep in het Beheercentrum.

1. In het Consolestatusgebied, selecteert u Hulpprogramma's > Scripts beheren.

De pagina Scripts beheren wordt weergegeven.
  2. Klik op Nieuwe toevoegen.
  3. Geef een naam op voor het nieuwe script in het veld Scriptnaam.
  4. Naast het veld Scriptbestand, klikt u op Bladeren om het vooraf gedefinieerde script te lokaliseren.

Dit scriptbestand moet aanwezig zijn op uw computer.

5. Gebruik het veld Resource-bestand om een ander bestand bij te voegen dat nodig is voor het uitvoeren of ondersteunen van het script.

Een resource-bestand is een bestand dat u naar een klant verstuurt via het script. Als met het script bijvoorbeeld een ZIP-bestand naar de klant wordt verzonden, is het ZIP-bestand het resource-bestand.

Het resource-bestand moet aanwezig zijn op uw computer.

6. Om het script automatisch te laten starten bij het begin van een sessie, selecteert u Uitvoeren wanneer applet wordt gestart.
  7. Selecteer het/de besturingssysteem(systemen) waarop het script zal draaien.
  8. Klik op Opslaan.

De scripts zullen worden genoemd in de sectie Lokale scripts en zullen beschikbaar zijn voor implementatie tijdens een actieve sessie.

Klik op Importeren of Exporteren om gedefinieerde scripts te importeren uit of te exporteren naar een XML-bestand.

Klik op de pijlen omhoog en omlaag, links van een genummerd script om de volgorde waarin de scripts worden uitgevoerd, aan te passen.
Let op: Alleen scripts waarbij het vakje Uitvoeren wanneer applet wordt gestart is geselecteerd zullen automatisch worden uitgevoerd.
Tip: Voorbeeldscripts zijn beschikbaar in de bewaarplaats voor scripts in de LogMeIn Community Script Repository.
Tip: U kunt de scripts die u het meest gebruikt eenvoudiger vinden door ze als favorieten in te stellen. Klik op het sterretje naast het script dat u als favoriet wilt instellen.

Het script verschijnt nu in de lijst Favoriete scripts.

U kunt maximaal vijf scripts aan uw lijst Favoriete scripts toevoegen.