Een mobiel apparaat besturen

Body

Besturing op afstand starten vanuit Click2Fix

De technicus moet een actieve licentie voor de Rescue+Mobile-extensie hebben.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om Click2Fix voor mobiel te gebruiken.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om sessies voor besturing op afstand te starten.

De sessie moet Actief zijn.

Welke apparaten kunnen worden beheerd?
  • Als gevolg van veiligheidsbeperkingen in het Android-besturingssysteem is externe weergave alleen beschikbaar op Android 2.3+-apparaten van Samsung, HTC, Motorola, Huawei, Sony, Vertu, Kazam, LG en enkele Lenovo- en Positivo-apparaten.
  • Technici kunnen het scherm van alle Android 5.0- of 6.0-apparaten bekijken zonder de besturing over te nemen (dit staat bekend als externe weergave).

1. Klik op het tabblad Click2Fix onder Apparaatweergave op Overschakelen naar besturing op afstand in nieuw venster om een nieuw venster te openen.

Er opent een nieuw venster waarin het apparaat van de klant wordt weergegeven.
  2. Chatten met de klant en het apparaat op afstand bedienen.
    • Gebruik het toetsenbord van uw computer zoals u dat gewend bent
    • Gebruik uw muis om het toetsenpaneel van het mobiele apparaat te bedienen

De volgende functies zijn beschikbaar wanneer u een apparaat op afstand bestuurt:
    Android BlackBerry Apple iOS
    White Board Ja Ja Ja
    Laseraanwijzer Ja Ja Ja
    Schermafdruk Ja Ja Ja
    Schermopname Ja Ja Nee
  3. Op de Sessiewerkbalk klikt u op Beëindigen om de sessie te beëindigen.

Besturing op afstand vanaf het scherm van de klant

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om klassiek mobiel display te gebruiken.

Welke apparaten kunnen worden beheerd?
  • Als gevolg van veiligheidsbeperkingen in het Android-besturingssysteem is externe weergave alleen beschikbaar op Android 2.3+-apparaten van Samsung, HTC, Motorola, Huawei, Sony, Vertu, Kazam, LG en enkele Lenovo- en Positivo-apparaten.
  • Technici kunnen het scherm van alle Android 5.0- of 6.0-apparaten bekijken zonder de besturing over te nemen (dit staat bekend als externe weergave).
  1. Op het tabblad Customer Display (Scherm van klant), klikt u op Sessie voor besturing op afstand starten om de besturing op afstand te activeren.

Wanneer deze beschikbaar is, ziet u een simulatie van het apparaat van de klant. Zo niet, dan ziet u de algemene simulatie.
  2. Chatten met de klant en het apparaat op afstand bedienen.
    • Gebruik het toetsenbord van uw computer zoals u dat gewend bent
    • Gebruik uw muis om het toetsenpaneel van het mobiele apparaat te bedienen

De volgende functies zijn beschikbaar wanneer u een apparaat op afstand bestuurt:
    Android BlackBerry Apple iOS
    White Board Ja Ja Ja
    Laseraanwijzer Ja Ja Ja
    Schermafdruk Ja Ja Ja
    Schermopname Ja Ja Nee
  3. Op de Sessiewerkbalk klikt u op Beëindigen om de sessie te beëindigen.
Bijbehorende Click2Fix-widgets
  • Widget apparaatweergave

Externe weergave (zonder besturing op afstand)

Met externe weergave kan de technicus het scherm van een Android 5.0+-apparaat van de klant bekijken zonder de besturing over te nemen.

Klik op het tabblad Click2Fix of Scherm van klant onder Apparaatweergave op de afspeelknop ("bekijk het apparaat van de klant").

Het scherm van het apparaat van de klant wordt weergegeven in het gedeelte Apparaatweergave.