Verbinding maken met een computer op een LAN-netwerk

LogMeIn Rescue Technician Console

Computers benaderen op uw LAN-netwerk en ondersteuning en onderhoud bieden zonder tussenkomst van de eindgebruiker.

De Technicusgroep van de agent moet de bevoegdheid hebben om verbinding te maken op het LAN-netwerk.
Beperking: De functie Op het LAN-netwerk verbinden is niet beschikbaar voor Technician Console voor Mac.
  1. Op de sessiewerkbalk klikt u op het pictogram Computers.

De lijst Computers wordt weergegeven.
  2. In de lijst Computers klikt u op het tabblad Op het LAN-netwerk verbinden om een lijst van beschikbare computers weer te geven.
  3. Filter de computers op naam of op IP-adres.

Tip: U kunt op elk moment zoeken en verbinding maken. U hoeft niet te wachten totdat de volledige lijst met computers is geladen.
  4. Selecteer de computer waarmee u verbinding wilt maken en klik op Verbinding maken.

Belangrijk: Als u geen beheerdersrechten hebt, wordt u gevraagd om de aanmeldingsgegevens in te voeren van de computer die u wilt benaderen.

De sessie verschijnt in de Technician Console met de status Bezig met verbinden. De applet wordt gestart op de externe computer en de sessie begint. De klant hoeft geen toegang tot de computer te verlenen, u kunt dus aan de slag zonder tussenkomst van de klant.

Technische informatie voor geavanceerde gebruikers

• Vereiste Windows-instellingen:
    • Delen van bestanden en printers moet zijn toegestaan op de firewall van de klant.
    • Netwerktoegang: model voor delen en beveiliging voor lokale accounts moet worden ingesteld op Klassiek - lokale gebruikers als zichzelf verifiëren op de computer van de klant (Configuratiescherm > [Systeem en beveiliging in Win7] > Systeembeheer > Lokaal beveiligingsbeleid > Lokaal beleid > Beveiligingsopties > Netwerktoegang: model voor delen en beveiliging voor lokale accounts).
    • Zowel de computer van de technicus als die van de klant moet ene compatibele NTLM-verificatiemethode gebruiken: Configuratiescherm > [Systeem en beveiliging in Win7] > Systeembeheer > Lokaal beveiligingsbeleid > Lokaal beleid > Beveiligingsopties > Netwerkbeveiliging: LAN Manager-verificatieniveau (stel bijvoorbeeld beide in op Alleen een NTLMv2-antwoord verzenden).
    • Externe registerdienst moet niet zijn ingeschakeld op externe computer. Ga naar Configuratiescherm > Systeembeheer > Services, klik met de rechtermuisknop op Extern register en klik vervolgens op Eigenschappen. Stel Opstarttype in op Automatisch of Handmatig.
  • NetBIOS gebruikt poorten 135, 137, 138, 139
  • Windows gebruikt NTLM-verificatie om administratorrechten te krijgen. Deze verificatie gebruikt willekeurig toegewezen TCP-poorten: 1024-65535, of 49152-65535 op Vista en Windows Server 2008. Communicatie via deze poorten moet door firewalls worden toegestaan.