Een Rescue Lens-sessie starten met een link via een hulpprogramma voor berichten

Information

Body

Volg deze procedure om verbinding met een klant te maken via een link in een hulpprogramma voor berichten.

De technicus start de sessie

Vereiste toegangsrechten:
  • De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om Rescue Lens-sessies te starten.
  • De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om privésessies te starten.
  • De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om de verbindingsmethode via een link te gebruiken.
  1. Meld u aan bij de Technician Console.
  2. Klik in de sessiewerkbalk op Nieuwe sessie.

Het venster Nieuwe sessie maken wordt weergegeven.

3. Selecteer het sessietype Rescue Lens.
  4. Typ de naam of een andere identificatie van de klant in het veld Naam.

Deze naam wordt weergegeven op het tabblad Actieve sessie en in de Sessielijst.
  5. Selecteer het tabblad Link.
  6. Klik op Koppeling kopiëren naar Klembord.

De link voor de sessie met de pincode wordt naar uw klembord gekopieerd. De link wordt ook weergegeven in het venster Nieuwe sessie maken.
  7. Plak de link in uw hulpprogramma voor berichten en stuur het naar uw klant.
Beperking: Een technicus kan slechts één actieve Lens-sessie tegelijk behandelen.

De klant start de Rescue Lens-app

1. Vraag de klant om de het bericht te openen en op de link te tikken of deze in hun browser te kopiëren om de Rescue Lens-app te starten.

Opmerking: Als de Rescue Lens-app nog niet is geïnstalleerd op het apparaat van de klant, worden ze eerst naar Google Play of de App Store geleid om de app te installeren.
    Mogelijk krijgt de klant eerst een korte handleiding te zien. Ze kunnen op Overslaan of OK tikken.
  2. De klant wordt gevraagd om toegang te verlenen tot de camera en microfoon van het mobiele apparaat. Vraag de klant op OK te tikken.

Op dit moment wordt het camerabeeld mogelijk al weergegeven op het mobiele apparaat van de klant, maar worden er nog geen beelden naar de Technician Console gestreamd.
  3. Vraag de klant om de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers te accepteren.

De technicus geeft support aan de klant

De sessie verschijnt op de Technician Console zodra de klant de Rescue Lens-app heeft gestart en de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers heeft geaccepteerd.

1. Selecteer de sessie in de sessielijst en klik op Starten om de sessie op te halen.

De Rescue Lens-supportsessie wordt gestart. Rechtstreekse videobeelden worden van het apparaat van de klant naar de Technician Console gestreamd. Door audio in Lens kunnen de klant en technicus communiceren via een VoIP-verbinding.
    Beperking: Audio voor Rescue Lens is niet beschikbaar voor Technician Console voor Mac.