Over Click2Fix

LogMeIn Rescue Technician Console

Het tabblad Click2Fix biedt technici een set tools voor het analyseren en oplossen van de meest voorkomende problemen van mobiele klanten.

De technicusgroep van de technicus moet toegangsrechten hebben om Click2Fix voor mobiel te gebruiken.

Het tabblad Click2Fix wordt standaard geopend voor elke sessie met een mobiel apparaat

Widget Opmerkingen
Informatie- en waarschuwingsbalk De blauwe informatiebalk geeft basisinformatie over het apparaat weer (fabrikant, model, telefoonnummer).

De rode waarschuwingsbalk markeert belangrijke problemen of actie-items. Bijvoorbeeld accugegevens, gemarkeerde toepassingen of verouderde firmware.

Gemarkeerde apps detecteren: Bij verbinding met een Android of BlackBerry controleert de Technician Console op apps volgens paramaters die zijn ingesteld in een XML-bestand dat is geüpload door een beheerder.

Verouderde firmware detecteren: Bij verbinding met een Android of BlackBerry controleert de Technician Console automatisch de firmware van een apparaat volgens eigenschappen van het besturingssysteem in een bestand dat is geüpload door een beheerder. Het bestand kan ook een URL bevatten naar huidige firmware.

Mobiel netwerk met APN-instellingenoverdracht Info mobiel netwerk weergeven.

Voor Android, Blackberry en iOS kunt u ook klikken op Netwerkconfiguratie om voorgedefinieerde APN-instellingen aan het apparaat van de klant te verzenden. Beschikbaarheidsinstellingen worden ingesteld door een beheerder.

Systeem Voor Android, BlackBerry en iOS kunt u basisinformatie voor het apparaat van de klant weergeven. Exacte informatie kan verschillen per platform en apparaat. Bijvoorbeeld:
  • Systeemversie
  • Nummer basisband
  • Build-nummer
  • Interne opslag
  • SD-kaart
  • IMEI
Internet-snelkoppelingen Voor Android, BlackBerry en iOS kunt u pictogrammen doorsturen waarmee de klant vanuit het beginscherm direct toegang tot internet-content heeft. Beschikbare snelkoppelingen worden ingesteld door een beheerder.
Accu Voor Android, BlackBerry en iOS kunt u accugegevens weergeven.
U kunt voor Android en BlackBerry ook instellingen doorsturen die helpen accugebruik op het apparaat van de klant te optimaliseren. Dit zijn enkele factoren die ingesteld kunnen worden:
  • Wi-Fi uitschakelen
  • Bluetooth uitschakelen
  • GPS uitschakelen
  • Helderheidsinstellingen wijzigen
  • Instellingen scherm-time-out wijzigen
Verbindingen

Voor Android, BlackBerry en iOS kunt u de Bluetooth-, GPS- en WiFi-verbindingen van een apparaat weergeven.

Voor Android en BlackBerry kunt u ook de Bluetooth-, GPS-, Wi-Fi-verbindingen van een apparaat beheren.

Apparaatweergave U kunt het scherm van ondersteunde apparaten bekijken (ook bekend als externe weergave). U kunt inzoomen om op het scherm te tekenen. Ook kunt u hier besturing op afstand starten voor ondersteunde apparaten.
QuickNav Voor Android kunt u snel naar specifieke locaties navigeren op het mobiele apparaat van de klant.
Directe URL Voor Android, BlackBerry en iOS kunt u klanten voorgedefinieerde of aangepaste URL's sturen die op het apparaat automatisch geopend worden.
E-mailadres Voor Android kunt u configuratie-informatie weergeven over de e-mailaccounts die in de standaard e-mailapp van het apparaat van de klant zijn geconfigureerd. U kunt ook nieuwe accounts toevoegen.

Voor iOS kunt u nieuwe e-mailaccounts toevoegen aan de standaard e-mailapp van het apparaat van de klant.

Toepassingen Voor Android kunt u ontbrekende of ongewenste (gemarkeerde) toepassingen weergeven en beheren.
Processen Voor Android kunt u processen en toepassingen die op het apparaat worden uitgevoerd weergeven, en zien hoeveel geheugen deze gebruiken. U kunt ook geselecteerde processen en draaiende toepassingen afbreken.
Let op: De exacte functies die u kunt gebruiken en de acties die u kunt ondernemen hangen af van de bevoegdheden die aan u zijn toegewezen door een Rescue-beheerder. Als een specifieke widget niet actief is (uitgegrijsd), hebt u wellicht geen toestemming om deze te gebruiken.