Ondersteuning voor Android-apparaten

Body

Dit onderdeel vat samen hoe Rescue+Mobile kunnen worden gebruikt om Android-apparaten te ondersteunen.

Let op: De werkelijke set beschikbare functies die beschikbaar is voor een technicus wordt op groepsniveau ingesteld in het beheercentrum.
Welke apparaten kunnen worden beheerd?
  • Als gevolg van veiligheidsbeperkingen in het Android-besturingssysteem is externe weergave alleen beschikbaar op Android 2.3+-apparaten van Samsung, HTC, Motorola, Huawei, Sony, Vertu, Kazam, LG en enkele Lenovo- en Positivo-apparaten.
  • Technici kunnen het scherm van alle apparaten met Android 5.0 of hoger bekijken zonder de besturing over te nemen (dit staat bekend als externe weergave).

Rescue+Mobile App voor Android

De klant moet de Rescue+Mobile App voor Android hebben. De app kan worden gedownload via Google Play of via een link die bij het totstandbrengen van de verbinding door de technicus wordt verstuurd.

Verbindingsmethodes

• SMS
  • Pincode
  • Hulpprogramma voor links en berichten
  • E-mail
Tip: Zie de LogMeIn Rescue Step-by-Step Connection Guide (LogMeIn Rescue stapsgewijze handleiding voor het maken van verbinding, alleen in het Engels) voor meer gedetailleerde informatie over het proces van het starten van een sessie voor ondersteuning op afstand op Android-apparaten.

Tabblad Click2Fix

Het tabblad Click2Fix biedt technici een set tools voor het analyseren en oplossen van de meest voorkomende problemen van mobiele klanten.

De volgende widgets zijn beschikbaar voor Rescue-sessies met Android-apparaten:

Informatie- en waarschuwingsbalk
Toon basisapparaatinformatie en gemarkeerde zaken of actie-items.
Mobiel netwerk
Toon informatie mobiel netwerk Stuur voorgedefinieerde APN-instellingen door.
Systeem
Toon basisinformatie over het apparaat van de klant (systeemversie, nummer basisband, versienummer, IMEI, enz.).
Internet-snelkoppelingen
Stuur pictogrammen door waarmee de klant, vanuit het beginscherm, toegang tot internet-content heeft.
Accu
Toon accugegevens en stuur instellingen door die helpen om het accugebruik te optimaliseren.
Verbindingen
Toon en beheer de Bluetooth-, GPS- en Wi-Fi-verbindingen van een apparaat.
Directe URL
Stuur klanten voorgedefinieerde of aangepaste URL's die worden geopend in hun standaardbrowser.
Apparaatweergave
Bekijk een simulatie van het apparaat van de klant. Bij ondersteunde apparaten kunnen technici ook een sessie met besturing op afstand starten.
QuickNav
Ga naar de specifieke locatie op het mobiele apparaat van de klant.
Processen
Bekijk processen en toepassingen die op een Android-apparaat worden uitgevoerd, en zie hoeveel geheugen deze gebruiken. Breek geselecteerde processen en draaiende toepassingen af.
Toepassingen
Bekijk en beheer ontbrekende of ongewenste (gemarkeerde) toepassingen.
E-mail
Bekijk configuratie-informatie over de e-mailaccounts die in de standaard e-mailapp van het apparaat van de klant zijn geconfigureerd. Voeg nieuwe accounts toe.

Tabblad Customer Display

Sessie voor besturing op afstand starten
Toon en bestuur het apparaat van de klant. Afhankelijk van de toestemmingen zijn de volgende functies mogelijk ook beschikbaar bij het besturen van Android:
  • Chatten
  • White Board
  • Laseraanwijzer
  • Schermafdruk
  • Schermopname
Sessie voor weergave van scherm starten
Geef het apparaat van de klant weer. Afhankelijk van de toestemmingen zijn de volgende functies mogelijk ook beschikbaar bij het besturen van Android:
  • White Board
  • Laseraanwijzer

Tabblad Systeeminfo

Dashboard
Het tabblad Dashboard biedt toegang tot de volgende informatie:
  • Systeeminformatie (besturingssysteem, basisbandnummer, versienummer, apparaatmodel, enz.)
  • Geheugeninformatie
  • Informatie draadloze verbinding en netwerk
  • Informatie accu en stroomverbruik
  • Opslaginformatie
Processen
Toon en beëindig processen op het apparaat van de klant.
Services
Toon services die zijn geregistreerd op het apparaat van de klant.
Toepassingen
Toon alle toepassingen die op het apparaat van de klant zijn geregistreerd; start en verwijder toepassingen.
Logcat
Toon recente gebeurtenissen van het apparaat van de klant.

Tabblad Bestandsbeheer

Draag bestanden over tussen klant en technicus.

Tabblad Geschiedenis en opmerkingen

Opmerkingen toevoegen/bewerken
Maak notities tijdens een sessie en sla deze op.
Voorzieningen voor geschiedenis en opmerkingen
Toon het sessielogboek en opmerkingen die zijn gemaakt tijdens oudere sessies met het huidige apparaat dat in sessie is.