Een Rescue Lens-sessie starten per e-mail vanuit de Web Console

Information

Body

Beperking: Een technicus kan slechts één actieve Lens-sessie tegelijk behandelen.
  1. Meld u aan bij de Web Console van Rescue Lens.

Let op: Gebruik Google Chrome.
  2. Klik op Nieuwe sessie starten (Start new session).

Het venster Nieuwe sessie (New Session) wordt weergegeven.
  3. Voor in het veld E-MAIL het e-mailadres van de klant in.

Het bericht met de pincode wordt aan dit e-mailadres verzonden.
    Tip: U kunt overige klantgegevens (naam, telefoonnummer, ticket-ID, etc.) invoeren in de betreffende velden voordat u verder gaat.
  4. Klik op E-mail verzenden (Send email).

De e-mail wordt aangemaakt.
    Opmerking: Het kan zijn dat u in uw e-mailclient op Verzenden moet klikken.
  5. Vraag de klant om de het bericht te openen en op de link te tikken om de Rescue Lens-app te starten.

Opmerking: Als de Rescue Lens-app nog niet is geïnstalleerd op het apparaat van de klant, worden ze eerst naar Google Play of de App Store geleid om de app te installeren.
    Opmerking: De download-procedure kan verschillen, afhankelijk van het besturingssysteem van de klant.
    Mogelijk krijgt de klant eerst een korte handleiding te zien. Ze kunnen op Overslaan of OK tikken.
  6. De klant wordt gevraagd om toegang te verlenen tot de camera en microfoon van het mobiele apparaat. Vraag de klant op OK te tikken.

Op dit moment wordt het camerabeeld mogelijk al weergegeven op het mobiele apparaat van de klant, maar worden er nog geen beelden naar de Technician Console gestreamd.
  7. Vraag de klant om de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers te accepteren.

Het bericht Klant verbonden (Customer connected) verschijnt in de Web Console en de knop Sessie starten (Start session) wordt actief.

8. Neem de sessie aan door op Sessie starten klikken.

De Rescue Lens-supportsessie wordt gestart. Rechtstreekse videobeelden worden van het apparaat van de klant naar de Technician Console gestreamd. Door audio in Lens kunnen de klant en technicus communiceren via een VoIP-verbinding.
ProductRescue Lens