Een Rescue Lens-sessie beheren

Body

Wat kan de technicus doen?

Tijdens een Rescue Lens-sessie kan de technicus de volgende handelingen verrichten:

Sessie beëindigen
Sessie pauzeren

Wanneer de technicus een sessie onderbreekt, wordt de camerastream op het apparaat van de klant gepauzeerd en krijgt de sessie op de Technician Console de status Onderbroken.
Beperking: Alleen beschikbaar voor Technician Console.
Tip: Voor het bevriezen van de camerastream, zie Bevriezen.
Sessie overdragen

Beperking: Alleen beschikbaar voor Technician Console.
Microfoon en luidspreker dempen/weer inschakelen

Voor Lens-sessies met audio kan de technicus de audioverbinding op ieder moment in de sessie dempen of weer inschakelen.
Chatten
De technicus kan met de klant chatten en voorgedefinieerde URL's doorsturen.
Beperking: Alleen beschikbaar voor Technician Console.
Whiteboard
U kunt annoteren op het gestreamde beeld om specifieke gedeelten of objecten te markeren. U kunt bijvoorbeeld wijzen op een onderdeel dat vervangen moet worden, of op een bepaalde schakelaar.

Dankzij de functie Multi-object tracking blijven de whiteboard-aantekeningen gekoppeld aan het geannoteerde beeld. Als u bijvoorbeeld een onderdeel omcirkelt en de klant vervolgens de camera beweegt, blijft het cirkeltje aan het onderdeel 'gekoppeld' en beweegt het mee met het onderdeel, zodat het onderdeel altijd omcirkeld blijft.

Whiteboard in de Technician Console
Klik op Whiteboard aan om op een gestreamd beeld te tekenen.

Als u de tekeningen weer wilt verwijderen van het gestreamde beeld, klikt u op Tekeningen wissen.
Whiteboard in de Web Console
De whiteboard-functie is standaard ingeschakeld, zodat u cirkels kunt aanbrengen op het gestreamde beeld. Klik op het pictogram Wissen om de annotaties te verwijderen.

De whiteboard-functie wordt niet ondersteund op de iPhone 4.

Bevriezen
De camerastream kan voor zowel de technicus als de klant worden bevroren. Hierdoor kunt u op een vaste achtergrond tekenen, zodat u beter met de klant kunt communiceren.
Schermopnames maken

Een technicus kan een opname van alle schermactiviteiten tijdens een Rescue Lens-sessie maken door in de Rescue Lens-werkbalk op het pictogram Schermopname te klikken.

Opnamen van Rescue Lens-sessies worden altijd opgeslagen in de bestandsindeling .mkv en moeten worden afgespeeld met VLC Media Player.

Beperking: Alleen beschikbaar voor Technician Console.
Screenshots maken
Een technicus kan tijdens een Rescue Lens-sessie schermafdrukken/momentopnamen maken.
Tip: In de Web Console van Lens kunt u alle momentopnamen downloaden, die tijdens een sessie zijn gemaakt. Ga hiervoor na de sessie naar Momentopnamen (Snapshots) en klik op Downloaden (Download).
Weergave-instellingen configureren

De technicus kan de volgende zoomopties voor de videostream instellen:
  • Ware grootte
  • Aanpassen aan venster
  • Uitrekken om venster te vullen
  • Specifieke zoomfactor (%) instellen
Opmerking: Rescue Lens gebruikt HD-videostreaming met dynamische videokwaliteit, zodat de beeldkwaliteit van de videostream automatisch wordt aangepast aan de beschikbare bandbreedte. De technicus kan de videokwaliteit niet handmatig instellen.
Beperking: Alleen beschikbaar voor Technician Console.

Wat kan de klant doen?

Tijdens een Rescue Lens-sessie kan de klant de volgende handelingen verrichten.

Lens door de ogen van de klant

Chatten
De klant kan chatten met de technicus. De klant kan het chatvenster op het scherm van het mobiele apparaat vergroten of minimaliseren door naar boven of naar beneden te schuiven.
Beperking: Alleen beschikbaar voor sessies die zijn gestart vanuit de Technician Console.
Verbinding verbreken
De klant kan op elk gewenst moment tijdens de sessie de Verbinding verbreken.
Streaming pauzeren
De klant kan op elk gewenst moment tijdens de sessie de Streaming pauzeren.

Wanneer de klant op Streaming pauzeren tikt, wordt alleen de camerastream onderbroken. De supportsessie in de Technician Console blijft actief.

De camerastream wordt automatisch onderbroken zodra de Rescue Lens-app naar de achtergrond wordt gebracht.

Audio dempen/weer inschakelen
Voor Lens-sessies met audio kan de klant de microfoon dempen.
Belangrijk: De audioverbinding van Lens wordt automatisch gedempt als er een gesprek binnenkomt op het apparaat van de klant.
Zaklamp inschakelen
Als er wordt gewerkt in een donkere omgeving, kan de klant op deze knop tikken om de zaklampfunctie van zijn mobiele apparaat in te schakelen.
Beperking: Op Android-apparaten is de zaklamp alleen beschikbaar tijdens een actieve camera-stream.
ProductRescue Lens