Een technicusgroep maken en toegangsrechten toewijzen

LogMeIn Rescue Beheercentrum

Hoofdbeheerders kunnen overal in de organisatie technicusgroepen maken, terwijl beheerders alleen groepen kunnen maken onder de technicusgroepen waaraan ze zijn toegewezen. Hoofdbeheerders kunnen toegangsrechten vergrendelen zodat deze niet kunnen worden gewijzigd door een beheerder.

1. Klik met de rechtermuisknop op de locatie in de organisatie waar u de nieuwe technicusgroep wilt toevoegen en klik op Groep maken.
    • Om de nieuwe technicusgroep toe te voegen op het hoofdniveau van de technicusgroepen, klikt u met de rechtermuisknop op Technici in de organisatiestructuur
    • Om de nieuwe technicusgroep als een subgroep van een bestaande technicusgroep toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop in de organisatiestructuur

Een nieuwe technicusgroep wordt aan de organisatiestructuur toegevoegd op de gekozen locatie.
  2. Voer een Groepsnaam in en een Omschrijving.
  3. Onder Status selecteert u Ingeschakeld om de groep te activeren.
  4. Instellen van groepstoegangsrechten.
    ToegangsrechtBeschrijving
    ChattenSchakelt het chatten in bij het starten van de sessie. Zie Over Chat-toegangsrechten.
    Laat chat inschakelen/uitschakelen door technicusGroepsleden toegangsrechten geven om het chatten in- of uit te schakelen. Zie Over Chat-toegangsrechten.
    Besturing op afstand startenGroepsleden toegangsrechten geven om een sessie met besturing op afstand te starten tijdens een actieve sessie.
    Bureaubladweergave startenGroepsleden toegangsrechten geven om een sessie voor weergave van bureaublad te starten tijdens een actieve sessie.
    Bestanden versturenGroepsleden toegangsrechten geven om bestanden naar een klant te versturen tijdens een actieve sessie.
    Bestanden ontvangenGroepsleden toegangsrechten geven om bestanden van een klant te ontvangen tijdens een actieve sessie.
    Toegang tot het tabblad BestandsbeheerGroepsleden toegangsrechten geven tot het tabblad Bestandsbeheer in de Rescue Technician Console tijdens een actieve sessie.
    Opmerking: Of er ook bestanden verzonden en/of ontvangen kunnen worden, hangt af van de toegangsrechten Bestanden versturen en Bestanden ontvangen. Dus groepsleden kunnen mogelijk toch bestanden verzenden en/of ontvangen, ook als ze niet beschikken over het toegangsrecht Toegang tot tabblad Bestandsbeheer.

Als de toegangsrecht Bestanden beheren is ingeschakeld, kunnen leden van de groep tijdens een actieve sessie de bestanden van een klant beheren.

URL's versturenGroepsleden toegangsrechten geven om een URL te versturen die wordt geopend op het apparaat van de klant tijdens een actieve sessie.
    Systeeminformatie bekijkenGroepsleden toegangsrechten geven de systeeminformatie van de klant te bekijken tijdens een actieve sessie op een computer of mobiel apparaat. Niet van toepassing op Click2Fix.
    Opnieuw opstartenGroepsleden toegangsrechten geven het apparaat van de klant opnieuw op te starten tijdens een actieve sessie.
    Sessies opnemenGroepsleden toegangsrechten geven schermopnamen van een sessie te maken.

Wanneer alleen met toestemming klant is geselecteerd, mogen groepsleden het scherm van een klant alleen met toestemming van de klant opnemen. Aan de klanten wordt altijd gevraagd om de technicus toegangsrechten te geven, ook wanneer Eenmalige vraag voor alle toegangsrechten gebruiken is ingeschakeld.

Privésessies startenGroepsleden toegangsrechten geven om een sessie te starten door middel van een privémethode (pincode, koppeling, sms met Rescue+Mobile, Calling Card).
    Eenmalige vraag voor alle toegangsrechten gebruikenKlanten wordt eenmalig gevraagd om de technicus toegangsrechten te verlenen om op afstand handelingen uit te voeren. Anders wordt hij of zij om toestemming gevraagd bij elke handeling die de technicus uitvoert.
    Sessies overdragenGroepsleden toegangsrechten geven om een sessie over te dragen aan een geldig lid van de organisatie. U beschikt over de volgende opties:
    • naar een willekeurige technicus stelt technici in staat om sessies over te dragen aan elke andere technicus binnen de organisatie.
    • naar specifieke technicusgroepen of kanalen stelt technici in staat om sessies over te dragen aan geselecteerde technicusgroepen en kanalen.
    Sessies onderbrekenGroepsleden toestaan om sessies te pauzeren.
    Windows-aanmeldingsgegevens opvragenGroepsleden toegangsrechten geven om de Windows-aanmeldingsgegevens van een klant op te vragen tijdens een actieve sessie.
    Synchronisatie van Klembord toestaanGroepsleden toegangsrechten geven om het klembord van de klant te synchroniseren met hun eigen klembord. Alles wat op de ene computer wordt gekopieerd, is automatisch beschikbaar voor plakken op de andere computer.
    De Calling Card implementerenGroepsleden toegangsrechten geven om de Calling Card Applet op het bureaublad van de klant te implementeren.
    Schermen delen met klanten toestaanGroepsleden toegangsrechten geven om hun bureaublad met klanten te kunnen delen.
    Uitnodigingen tot samenwerking versturenGroepsleden toegangsrechten geven om andere technici voor een actieve sessie uit te nodigen. U beschikt over de volgende opties:
    • naar een willekeurige technicus stelt technici in staat om elke andere technicus binnen de organisatie uit te nodigen.
    • naar specifieke technicusgroepen stelt technici in staat om leden van de geselecteerde technicusgroepen uit te nodigen.
    Externe technici uitnodigenGroepsleden toegangsrechten geven om binnen een sessie met personen samen te werken die extern aan uw Rescue-organisatie werkzaam zijn. Externe technici hoeven niet zelf over een Rescue-abonnement te beschikken. Dat houdt in dat ze niet als gebruikers binnen uw Rescue-account geconfigureerd zijn. U beschikt over de volgende opties:
    • iedereen kan worden uitgenodigd hiermee kunnen technici een uitnodigingen naar ieder e-mailadres sturen.
    • alleen goedgekeurd hiermee kunnen technici alleen goedgekeurde personen, die zijn toegevoegd aan de Externe-technicusgroepen, uitnodigen.
    In-line bewerken van de wachtrijGroepsleden toegangsrechten geven om Aangepaste velden tijdens een sessie te kunnen bewerken.
    ScriptimplementatieGroepsleden toegangsrechten geven om scripts te implementeren binnen het systeem van de klant.
    Geneste scripts uitvoerenGroepsleden toegangsrechten geven om handmatig geneste scripts uit te voeren, door op de knop Script uitvoeren op het tabblad Opnieuw opstarten van de Technician Console te klikken.
    Onbeheerde toegangVia Onbeheerde toegang kan een technicus verbinding maken met een computer op afstand wanneer er geen gebruiker aanwezig is. Groepsleden toestemming geven om goedkeuring aan te vragen voor het benaderen van de computer van de klant, wanneer de klant niet aanwezig is en zo onbeheerde sessies te starten.
    Op het LAN-netwerk verbindenGroepsleden toegangsrechten geven om verbinding te maken met onbeheerde computers op het LAN-netwerk. Geen interactie van de klant nodig.
    De instellingen van het mobiele apparaat configurerenGroepsleden toegangsrechten geven om de instellingen van mobiele apparaten te beheren via het tabblad Apparaatconfiguratie in de Technician Console.Niet van toepassing op Click2Fix.
    Click2Fix voor mobielAls dit geselecteerd is zullen alle sessies via een mobiel apparaat standaard in het Click2Fix-tabblad komen.
    Klassiek mobiel displayActiveer het traditionele Customer Display-tabblad voor mobiele sessies.
    Rescue LensGroepsleden toestaan om sessies van Rescue Lens te starten. Met Rescue Lens kunnen klanten hun mobiele apparaat gebruiken om live video te streamen naar een technicus.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.