Over Posten naar URL

Body

De functie Post to URL (versturen naar URL) wordt gebruikt in combinatie met integratie-API's van CRM (met name requestPINCode) om een volledige set van integratiehulpmiddelen voor CRM- of andere toepassingen te bieden.

Beperking: Alleen beschikbaar voor Technician Console en browser-versies van Technician Console.

Het posten naar URL geeft u de mogelijkheid om uw eigen serverscript te hosten voor de afhandeling en gewenste verwerking van de Rescue-sessiegegevens. Voorbeelden van mogelijk gebruik zijn database-import en e-mailmeldingen.

Hoe het werkt

• De Rescue Lens-technicus start een supportsessie.
  • Aan het begin en/of eind van een sessie worden de sessiegegevens overgedragen via HTTP Post of XML naar de opgegeven URL.
  • Uw script verwerkt de gegevens zoals opgegeven in uw code.

Posten naar URL variabelen

Dit zijn de variabelen die worden verzonden via de functie Posten naar URL.

[...] wordt vervangen door de werkelijke gegevenswaarde. Bij deze methode wordt een XML-verzoek aan uw URL gedaan. Dit kunt u verwerken via een XML-parser.

Gegevens Rescue-sessie Beschrijving
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/sessionid {""}) [...] (sessionid] Rescue Sessie-ID
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/techid {""}) [...] (techid] ID van technicus
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/techssoid {""}) [...] (techssoid] Technicus Enkele gebruikersnaam-ID (zoals bepaald op het tabblad Organisatie in het Beheercentrum)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/techname {""}) [...] (techname] Naam van technicus (zoals bepaald in het tabblad Organisatie)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/techemail {""}) [...] (techemail] E-mailadres van de technicus (zoals bepaald op het tabblad Organisatie)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/techdescr {""}) [...] (techdescr] Omschrijving van de technicus (zoals bepaald in het tabblad Organisatie)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/cfield0 {""}) [...] (cfield0] Geretourneerde waarde voor het Naamveld (zoals bepaald op het tabblad Algemene instellingen in het Beheercentrum)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/cfield1 {""}) [...] (cfield1] Geretourneerde waarde voor Aangepast veld 1 (zoals bepaald in het tabblad Wereldwijde instellingen)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/cfield2 {""}) [...] (cfield2] Geretourneerde waarde voor Aangepast veld 2 (zoals bepaald in het tabblad Wereldwijde instellingen)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/cfield3 {""}) [...] (cfield3] Geretourneerde waarde voor Aangepast veld 3 (zoals bepaald in het tabblad Wereldwijde instellingen)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/cfield4 {""}) [...] (cfield4] Geretourneerde waarde voor Aangepast veld 4 (zoals bepaald in het tabblad Wereldwijde instellingen)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/cfield5 {""}) [...] (cfield5] Geretourneerde waarde voor Aangepast veld 5 (zoals bepaald in het tabblad Wereldwijde instellingen)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tracking0 {""}) [...] (tracking0] Geretourneerde waarde voor het Traceringsveld; meestal gebruikt voor het toewijzen van Rescue-sessies aan en CRM
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/chatlog {""}) [...] (chatlog] Kopie van alle chat, bewaard sinds de laatste verzending
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/notes {""}) [...] (notes] Aantekeningen opgeslagen door de technicus
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/waitingtime {""}) [...] (waitingtime] Vanaf het begin van de Wachtstatus tot het starten van de sessie (Actieve status) in seconden
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/pickuptime {""}) [...] (pickuptime] De precieze tijd waarop de sessie overgegaan is naar de status Actief (UTC)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/closingtime {""}) [...] (closingtime] De precieze tijd waarop de sessie overgegaan is naar de status Gesloten of Time-Out (UTC)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/worktime {""}) [...] (worktime] Huidige gebruikstijd van de Technician Console tijdens de sessie (tot de verzending) in seconden
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/lastactiontime {""}) [...] (lastactiontime] De precieze tijd van de laatste actie die genomen is door de technicus in de Technician Console (UTC)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/transmitted {""}) [...] (transmitted] Hoeveelheid gegevens die overgedragen zijn tijdens de sessie (tot de verzending) in bytes
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/platform {"- topic/platform "}) [...] (platform] Het platform van het apparaat van de klant
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tsurvey0 {""}) [...] (tsurvey0] Geretourneerde waarde voor Technicusenquête Vraag 1 (zoals bepaald in het tabblad Instellingen)
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tsurvey1 {""}) [...] (tsurvey1] Geretourneerde waarde voor de Technicusenquête Vraag 2
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tsurvey2 {""}) [...] (tsurvey2] Geretourneerde waarde voor de Technicusenquête Vraag 3
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tsurvey3 {""}) [...] (tsurvey3] Geretourneerde waarde voor de Technicusenquête Vraag 4
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tsurvey4 {""}) [...] (tsurvey4] Geretourneerde waarde voor de Technicusenquête Vraag 5
<tsurvey5>[...]</tsurvey5> Geretourneerde waarde voor de Technicusenquête Vraag 6
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tsurvey6 {""}) [...] (tsurvey6] Geretourneerde waarde voor de Technicusenquête Vraag 7
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tsurvey7 {""}) [...] (tsurvey7] Geretourneerde waarde voor de Technicusenquête Vraag 8
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tsurvey8 {""}) [...] (tsurvey8] Geretourneerde waarde voor de Technicusenquête Vraag 9
[/concept/conbody/section/p/table/tgroup/tbody/row/entry/codeph/tsurvey9 {""}) [...] (tsurvey9] Geretourneerde waarde voor de Technicusenquête Vraag 10

HTTP-post gebaseerd

Bij deze methode wordt de URL verzonden met de POST-variabelen aan het einde. Dit is hetzelfde als het verzenden van een HTML-formulier. De variabelen gebruiken dezelfde naamgevingsconventie als de XML-indeling.
https://voorbeeld.com/script.aspx]?Sessie-ID=[...]&Tech-ID=[...]&TechSSOID=[...]
&TechDescr=[...]&CField0=[...]&CField1=[...]&CField2=[...]&CField3=[...]&CField4=[...]
&CField5=[...]&Tracking0=[...]&ChatLog=[...]&Notes=[...]&WaitingTime=[...]
&PickupTime=[...]&ClosingTime=[...]&WorkTime=[...]&LastActionTime=[...]&Transmitted=[...]
&TSurvey0=[...]&TSurvey1=[...]&TSurvey2=[...]&TSurvey3=[...]&TSurvey4=[...]&TSurvey5=[...]
&TSurvey6=[...]&TSurvey7=[...]&TSurvey8=[...]&TSurvey9=[...]
Opmerking: De optie HTTP-post is eigenlijk POST-gegevens. De GET-methode werkt niet goed.