Google Play-koppeling voor Android-sessies

LogMeIn Rescue Beheercentrum

Tijdens het maken van een verbinding met een Android-apparaat kunnen technici de klanten een Google Play-koppeling sturen in de sms met de sessie-uitnodiging.

Zo vraagt het bedrijf "ACME Support”, bijvoorbeeld, van al haar klanten om de toepassing "Rescue Mobile voor ACME-support" te downloaden. Het is dan handiger om dit via de sms-koppeling te doen, want als men de klant direct naar Google Play stuurt, moeten ze zoeken naar de app.

Versnelde keuze: Beheerders kunnen de aangepaste koppeling instellen in Algemene instellingen > Persoonlijke Google Play-url.

Hoe werkt het? Wanneer de klant de sms met de sessie-uitnodiging opent, ziet hij of zij niet daadwerkelijk een Google Play-koppeling, maar een standaardkoppeling voor een Rescue-sessie http://rescuemobile.com/xxxxxx waarbij xxxxxx de pincode van de sessie is. De Rescue-service koppelt de pincode aan de technicus en stuurt de klant door naar de Google Play-koppeling die in het Beheercentrum is gedefinieerd.