Een computer activeren die in sluimermodus staat of uitgeschakeld is, met behulp van 'Wake On LAN'

Information

Body

Wanneer er aan alle vereisten is voldaan, kunt u 'Wake On LAN' gebruiken om een computer aan te zetten die in sluimermodus staat (pc en Mac) of uitgeschakeld is (pc).

Volg deze checklist om ervoor te zorgen dat u in staat bent om de Wake-on-LAN-functie te gebruiken.

• Is er ten minste één andere computer op hetzelfde netwerk aanwezig die ingeschakeld is en waarop LogMeIn uitgevoerd wordt?
  • Is 'Wake On LAN' ingeschakeld op de host?
    • Op de host opent u het Configuratiescherm van LogMeIn en volgt u dit pad: Opties > Voorkeursinstellingen > Geavanceerde instellingen.Onder Wake On LAN zorgt u ervoor dat 'Wake On LAN' vanuit de sluimerstand activeren en uitzetten geselecteerd is.

Hebt u geen toegang tot deze functie? Wanneer LogMeIn door een beheerder of via een installatiekoppeling vanuit LogMeIn Central is geïnstalleerd, heeft uw beheerder uw toegang tot deze functie misschien beperkt. Neem contact op met uw beheerder voor meer informatie.

• Wilt u een pc activeren die uitgeschakeld is?
    • Voor een Windows-host die uit staat (maar wel is aangesloten), bevestigt u het volgende:
      • Wake-on-LAN is ingeschakeld in de BIOS van de computer.
      • In Windows 10 moet de sluimerstand uitgeschakeld zijn.
        Versnelde keuze: Schakel de optie Sluimerstand uit onder Start > Opties voor Aan/uit > Het gedrag van de aan/uit-knoppen bepalen > Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn.
      Tip: Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw computer of het moederbord om de juiste BIOS-schakeloptie te vinden; meestal is dat Wake-on-LAN vanuit S5.
  • Wilt u een Mac activeren?
    • Schakel de volgende instelling in: Systeemvoorkeuren > Energiebesparing > het tabblad Opties > Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang.
    • Zorg ervoor dat de computer op een vast netwerk is aangesloten. Wake-on-LAN wordt niet ondersteund voor Mac-hosts op een draadloos netwerk.
    • Zorg ervoor dat de Mac in sluimermodus staat en niet uitgeschakeld is. U kunt een Mac die uitgeschakeld is, niet activeren.
  • Verkeert de host in een ondersteunde sluimermodus?
    • Stand-by, slaap- of sluimerstand (ACPI-specificatie S3 of S4).
Alles ingesteld? Computers binnen uw account die klaar zijn om via 'Wake On LAN' geactiveerd te worden, tonen de knop Deze computer aanzetten. Klik op de knop om de computer te wekken. Het kan even duren voordat de computer ontwaakt.
Wake-on-LAN in de browser

Wake-on-LAN op een smartphone of tablet