Een computer activeren die in sluimermodus staat of uitgeschakeld is, met behulp van 'Wake On LAN'

Information

Body

Wanneer er aan alle vereisten is voldaan, kunt u 'Wake On LAN' gebruiken om een computer aan te zetten die in sluimermodus staat (pc en Mac) of uitgeschakeld is (pc).

Minimale vereisten

• De computer die u wilt activeren moet een kabelverbinding hebben (geen WiFi)
  • Een tweede LogMeIn-hostcomputer moet ingeschakeld zijn en aangesloten zijn op hetzelfde netwerk om het verzoek tot activering te versturen

Wake On LAN voor een Windows PC

Wake On LAN inschakelen voor een Windows PC

• Controleer of Wake On LAN is ingeschakeld in de BIOS van de computer die u wilt kunnen activeren. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw computer of het moederbord om de juiste BIOS-schakeloptie te vinden; meestal is dat Wake-on-LAN vanuit S5.
  • Op de host opent u het Configuratiescherm van LogMeIn en gaat u naar: Opties > Voorkeursinstellingen > Geavanceerd. Onder Wake on LAN selecteert u 'Wake On LAN' vanuit de sluimerstand activeren en uitzetten Hebt u geen toegang tot deze functie? Wanneer LogMeIn door een beheerder of via een installatiekoppeling vanuit LogMeIn Central is geïnstalleerd, heeft uw beheerder uw toegang tot deze functie misschien beperkt. Neem contact op met uw beheerder voor meer informatie.

Naast de namen van computers binnen uw account die klaar zijn om via 'Wake On LAN' geactiveerd te worden, verschijnt de knop Inschakelen. Klik op de knop om de computer te wekken. Het kan even duren voordat de computer ontwaakt.

Wake-on-LAN in de browser

Wake-on-LAN op een smartphone of tablet

Werkt het nog steeds niet? Zie c_host_preferences_troubleshooting_WOL_PC.html#topic_DBF2BCA34D6D4F08A70DF76B30863697.

Wake On LAN voor een Mac

Wake On LAN inschakelen voor een Mac.

• Ga op de computer die u wilt kunnen inschakelen naar Systeemvoorkeuren > Energiestand en kies Schakel sluimerstand uit voor netwerktoegang.
    • Hebt u geen toegang tot deze functie? Als uw Mac onderdeel uitmaakt van een domein of netwerk, kan uw domeinbeheerder sommige functies en instellingen op uw Mac beperkt hebben. Neem contact op met uw beheerder voor meer informatie.
  • Op de host opent u het Configuratiescherm van LogMeIn en gaat u naar: Opties > Voorkeursinstellingen > Geavanceerd. Onder Wake on LAN selecteert u 'Wake On LAN' vanuit de sluimerstand activeren en uitzetten

Naast de namen van computers binnen uw account die klaar zijn om via 'Wake On LAN' geactiveerd te worden, verschijnt de knop Inschakelen. Klik op de knop om de computer te wekken. Het kan even duren voordat de computer ontwaakt.

Wake-on-LAN in de browser

Wake-on-LAN op een smartphone of tablet
Belangrijk: U kunt een Mac die uitgeschakeld is, niet activeren. Zorg ervoor dat de Mac in sluimermodus staat en niet uitgeschakeld is.

Werkt het nog steeds niet? Zie c_host_preferences_troubleshooting_WOL_Mac.html#topic_4B6B6A31485D449395AACD2FC65FD6E0.