Het schermtoetsenbord openen(smartphone/tablet)

Body

Externe besturing vanaf een smartphone of tablet

U gebruikt het schermtoetsenbord om tekst, opdrachten en andere gegevens rechtstreeks in de hostcomputer in te voeren.

• Tik in het hoofdscherm van de externe sessie op het toetsenbordpictogram.
    Toetsenbordpictogram

Tip: Op apparaten die schuiven met drie vingers ondersteunen, kunt u met drie vingers naar boven of beneden schuiven om het toetsenbord weer te geven/te verbergen.

Het schermtoetsenbord wordt weergegeven.
  • Tik op het scherm op de plaats waar u wilt beginnen met typen.
  • Het onderste deel van het toetsenbord is het standaardtoetsenbord voor uw apparaat.
    • Tik op ABC of 123 om heen en weer te schakelen tussen letters en cijfers.
    • Als u cijfers gebruikt, kunt op #+= en 123 of ALT tikken om heen en weer te schakelen tussen speciale tekens (inclusief leestekens) en cijfers.
    • In iOS tikt u op de wereldbol om internationale toetsenborden weer te geven.
    • In Android tikt u op de knop ABC of 123 en houdt u het punt vast. Vervolgens selecteert u Invoermethode om internationale toetsenborden weer te geven. Raadpleeg de documentatie van het mobiele apparaat voor informatie over internationale toetsenborden.

Belangrijk: Er worden geen tekens weergegeven als het geselecteerde internationale toetsenbord een tekenset gebruikt die niet wordt ondersteund door de hostcomputer.
  • Het bovenste deel van het toetsenbord is speciaal voor LogMeIn.

Bovenste deel van het iOS-toetsenbord

Bovenste deel van het Android-toetsenbord

• Als u op de Shift-toets tikt, blijft deze "ingedrukt", net zoals de Caps Lock-toets op een normaal toetsenbord. Hierdoor kunt u gemakkelijk toetsencombinaties invoeren.

• Ook de Ctrl- en Alt-toetsen blijven na het aantikken "ingedrukt", zodat u toetsencombinaties kunt invoeren.
    • De Win-toets fungeert als de Windows-logotoets. Hiermee kunt u het menu Start van Windows openen. Deze toets blijft na het aantikken "ingedrukt", zodat u toetsencombinaties en sneltoetsen kunt invoeren.

• De Menu-toets fungeert als de applicatietoets. Hiermee kunt u in Windows-applicaties een contextmenu weergeven. Deze toets blijft na het aantikken "ingedrukt", zodat u toetsencombinaties en sneltoetsen kunt invoeren.

• Met het pictogram Extra toetsen kunt u diverse speciale toetsen weergeven.

Functietoets

Misschien moet u naar links en rechts schuiven om toegang te krijgen tot alle beschikbare speciale toetsen.

Functietoetsen: F1 - F12

Speciale toetsen: Esc (Escape), Caps (Caps lock), PrtScr (Print Screen), Ins (Insert), Del (Delete), Scroll (Scroll Lock), Home, End, Pause, PgUp (Page Up), PgDn (Page Down)

Navigatietoetsen: Tab-toets en pijltoetsen (omhoog, omlaag, links, rechts)

• Om het toetsenbord uit te schakelen, tikt u op Verbergen of op X.