Informatie beschermen tijdens besturing op afstand

Body

Externe besturing vanaf een smartphone of tablet

U kunt het beeldscherm van de hostcomputer uitschakelen en/of het toetsenbord van de hostcomputer vergrendelen om uw gegevens te beschermen tijdens besturing op afstand.

Deze instelling kan alleen worden gewijzigd tijdens een actieve externe sessie.
  1. Tik in het hoofdscherm van de externe sessie op het pictogram Instellingen.

De instellingenpagina wordt weergegeven.
  2. Stel de optie Scherm uitschakelen in op Aan.

Tip: Lukt het niet om deze functie in te schakelen? Waarschijnlijk moet u nog het stuurprogramma installeren dat nodig is om deze functie te kunnen gebruiken. Installeer het vereiste stuurprogramma op de hostcomputer.

Het scherm van de hostcomputer blijft uitgeschakeld gedurende de externe sessie. Als iemand het beeldscherm van de hostcomputer bekijkt, is er alleen een leeg scherm te zien. Niemand kan zien wat u doet.
  3. Stel de optie Toetsenbord vergrendelen in op Aan.

Het toetsenbord van de hostcomputer is vergrendeld gedurende de externe sessie. Niemand kan het toetsenbord van de hostcomputer gebruiken zolang u deze computer op afstand bestuurt.
  4. Sla uw instellingen op.

Als u bij het gebruik van Beeldscherm uitschakelen en/of Toetsenbord vergrendelen niet elke keer een waarschuwingsbericht wilt ontvangen, stelt u in het gedeelte Meldingen de optie Beeldscherm uitschakelen en/of Toetsenbordvergrendeling in op Uit.