Tweeledige verificatie

Body

Tweeledige verificatie geeft uw account een extra beveiligingsniveau.

Als u tweeledige verificatie configureert, verloopt de aanmeldingsprocedure voortaan anders. Nadat u uw LogMeIn-ID en uw wachtwoord hebt ingevoerd, moet u uw identiteit ook aantonen via een mobiele verificatie-app of per SMS (of via een reservemethode, die u kunt instellen op SMS of e-mail).

Configuratie met LastPass Authenticator

De configuratie bestaat uit twee delen.
  • Ten eerste stelt u de primaire methode in voor het ontvangen van aanmeldingscodes (LastPass Authenticator)
  • Daarna configureert u SMS of e-mail als een reservemethode voor het geval de primaire methode om welke reden dan ook niet beschikbaar is.

In detail ziet dat er als volgt uit. Deze procedure beschrijft de configuratie met onze eigen LastPass Authenticator. Voor andere veel gebruikte apps voor authenticatie verloopt de procedure soortgelijk.

1. Meld u aan bij uw LogMeIn.com-account met uw LogMeIn-ID (e-mailadres) en het bijbehorende wachtwoord.
  2. Bovenaan de pagina klikt u op Instellingen en vervolgens op Account-instellingen.

De Acount-instellingenpagina wordt weergegeven.
  3. Ga onder Extra beveiliging naar Status tweeledige verificatie en klik op aan de slag.

Lees de inleidende informatie en klik nogmaals om aan de slag te gaan.

De pagina Bescherm uw account wordt weergegeven.
  4. Klik op de pagina Bescherm uw account op Mobiele app instellen.
  5. Als u LastPass Authenticator al hebt, klikt u op Volgende.

Tip: U kunt de app downloaden vanaf deze website: https://lastpass.com/auth/.

De pagina Mobiele instellingen wordt weergegeven. U ziet een scanbare QR-code.
  6. Start de LastPass Authenticator-app op uw apparaat en scan de QR-code als volgt:
    1. In de LastPass Authenticator-app tikt u op de + (plus).
    2. Houd uw apparaat voor het scherm met de LogMeIn-website om de code te scannen.

Er wordt een bericht weergegeven dat uw apparaat is gekoppeld aan uw LogMeIn-account. Tik om het bericht weer te verwijderen.
  7. Ga terug naar de LogMeIn-website en kies de reservemethode die u wilt gebruiken om de codes te ontvangen wanneer de primaire methode niet beschikbaar is. Dit doet u als volgt:
    1. Om codes te ontvangen via SMS:

• Klik op SMS-bericht instellen.
      • Voer het telefoonnummer in waarheen de aanmeldingscodes moeten worden verzonden en klik op Volgende. Er wordt een code verzonden.
      • Open de SMS van LogMeIn op uw telefoon.
      • Voer de code uit het SMS-bericht in op de pagina Telefoonnummer verifiëren.
      • Klik op SMS instellen voltooien.
    2. Om codes te ontvangen via e-mail:

• Klik op E-mail instellen.
      • Typ het e-mailadres waarop u de codes wilt ontvangen. Als u het e-mailadres wilt gebruiken waarmee u zich bij LogMeIn aanmeldt, klikt u op LogMeIn-ID gebruiken.
      • Ga naar uw inbox en open het e-mailbericht dat u van LogMeIn hebt ontvangen.
      • Typ de code uit het e-mailbericht op de pagina E-mail instellen in uw webbrowser.
      • Klik op E-mail instellen voltooien.
  8. Klik tot slop op Activeren onderaan de pagina om de tweeledige verificatie in te schakelen.

Wat gebeurt er na het configureren?

• LastPass Authenticator: tik op de melding op het scherm om uw identiteit te bevestigen.
  • Een andere verificatie-app dan LastPass Authenticator: voer de eenmalige code in die u ontvangt van de gekoppelde verificatie-app.
  • SMS: voer de eenmalige code in die naar het geregistreerde nummer is verstuurd.
  • Primaire methode niet beschikbaar: vraag een code aan via de reservemethode.

Tweeledige verificatie uitschakelen

U kunt tweeledige verificatie uitschakelen als u een nieuw apparaat gaat gebruiken of als u niet langer gebruik wilt maken van deze functie.

Let op: Het is mogelijk dat tweeledige verificatie verplicht is gesteld door uw beheerder.
  1. Meld u aan bij uw account met uw LogMeIn-ID (e-mailadres) en het bijbehorende wachtwoord.

De pagina Computers wordt weergegeven.
  2. Bovenaan de pagina Computers klikt u op Instellingen en vervolgens op Account-instellingen. De pagina Account-instellingen wordt weergegeven.
  3. Klik onder Beveiliging op Uitschakelen.

Mogelijk wordt u gevraagd om uw identiteit te verifiëren en uw instellingen te bekijken, voordat u de tweeledige verificatie uit kunt schakelen.
  4. Om de koppeling voor alle bestaande apparaten uit te schakelen, selecteert u Alle instellingen wissen als ik uitschakel.

Tip: LogMeIn wordt nog steeds vermeld in uw app, maar de door de app gegenereerde codes zullen niet langer worden geaccepteerd. Om verwarring te vermijden, adviseren we u om LogMeIn uit de app te verwijderen.
  5. Klik op de knop Uitschakelen.

Waarvoor geldt de tweeledige verificatie?

Tweeledige verificatie werkt met producten en componenten van LogMeIn waarbij u zich kunt aanmelden via accounts.logme.in, de gemeenschappelijke aanmeldingsservice van LogMeIn. Sommige oudere producten en componenten voldoen niet aan deze vereiste.

Met tweeledige verificatie kunt u zich aanmelden bij de volgende componenten, versies en sites:
  • LogMeIn.com
  • LogMeIn-hostsoftware voor Windows, 4.1.4141 en hoger
  • LogMeIn-hostsoftware voor Mac, 4.1.4132 en hoger
  • LogMeIn-app voor iOS, alle versies
  • LogMeIn-app voor Android, alle versies behalve 'Ignition'-versies
  • join.me (alle componenten), alle versies
  • AppGuru.com
  • meldium.com

U kunt zich niet aanmelden bij de volgende componenten:

• LogMeIn Backup
  • Oudere versies van LogMeIn Ignition voor Windows: schakel over naar de bureaublad-app LogMeIn Client om tweeledige verificatie te kunnen gebruiken
  • Oudere versies van LogMeIn Ignition voor Android (voer een upgrade uit naar de LogMeIn-app voor Android)