Tweeledige verificatie

Body

Tweeledige verificatie geeft uw account een extra beveiligingsniveau.

Als u tweeledige verificatie configureert, verloopt de aanmeldingsprocedure voortaan anders. Nadat u uw LogMeIn-ID en uw wachtwoord hebt ingevoerd, moet u uw identiteit ook aantonen via een mobiele verificatie-app of per SMS (of via een reservemethode, die u kunt instellen op SMS of e-mail).

De stap-voor-stap procedure bestaat uit twee delen.
  • Ten eerste configureert u de primaire methode voor het ontvangen van aanmeldingscodes: verificatie-app of SMS. Als u een smartphone hebt, adviseren we u de verificatie-app als uw primaire methode in te stellen. Voor iOS en Android adviseren we om onze eigen app LastPass Authenticator te gebruiken.
  • Ten tweede configureert u SMS of e-mail als een reservemethode voor het geval de primaire methode om welke reden dan ook niet beschikbaar is.
  1. Ga naar LogMeIn.com, join.me of cubby.com.
  2. Meld u aan bij uw account met uw LogMeIn-ID (e-mailadres) en het bijbehorende wachtwoord.
  3. Bovenaan de pagina klikt u op Instellingen en vervolgens op Account-instellingen.

De Acount-instellingenpagina wordt weergegeven.
  4. Ga onder Extra beveiliging naar Status tweeledige verificatie en klik op aan de slag.
  5. Kies de primaire methode die u wilt gebruiken om de codes te ontvangen.
    1. Als u codes wilt ontvangen via een verificatie-app op een smartphone, kiest u Mobiele app instellen en voert u de onderstaande stappen uit:

• Als u nog geen verificatie-app hebt, kunt u deze downloaden naar uw mobiele apparaat.
      • Zorg dat u een verificatie-app hebt en klik op Volgende.
      • Start de verificatie-app op uw mobiele apparaat. Kies in de app Beginnen met instellen of Account toevoegen (of een hiermee vergelijkbare optie). Scan vervolgens de geheime sleutel die op de LogMeIn Accounts-website wordt weergegeven (in uw browser).
      • Controleer uw app. Voer de code in die door de app voor uw LogMeIn-account is gegenereerd.
      • Klik op Mobiele instellingen voltooien.
    2. Om codes te ontvangen via SMS-berichten op uw smartphone, kiest u SMS instellen en voert u de onderstaande stappen uit:

• Voer het telefoonnummer in waarheen de aanmeldingscodes moeten worden verzonden en klik op Volgende. Er wordt een code verzonden.
      • Open de SMS van LogMeIn op uw telefoon.
      • Voer de code uit het SMS-bericht in op de pagina Telefoonnummer verifiëren.
      • Klik op SMS instellen voltooien.
  6. Kies de reservemethode die u wilt gebruiken om de codes te ontvangen wanneer de primaire methode niet beschikbaar is.
    1. Als uw primaire methode is ingesteld op de verificatie-app, kunt u SMS-berichten instellen als reservemethode (volg de bovenstaande aanwijzingen).
    2. Als uw primaire methode is ingesteld op SMS, moet u een e-mailadres opgeven als reservemethode.

• Klik op E-mail instellen.
      • Typ het e-mailadres waarop u de codes wilt ontvangen. Als u het e-mailadres wilt gebruiken waarmee u zich bij LogMeIn aanmeldt, klikt u op LogMeIn-ID gebruiken.
      • Ga naar uw inbox en open het e-mailbericht dat u van LogMeIn hebt ontvangen.
      • Typ de code uit het e-mailbericht op de pagina E-mail instellen in uw webbrowser.
      • Klik op E-mail instellen voltooien.

Wat kunt u verwachten bij de volgende aanmelding

• LastPass Authenticator: tik op de melding op het scherm om uw identiteit te bevestigen.
  • Een andere verificatie-app dan LastPass Authenticator: voer de eenmalige code in die u ontvangt van de gekoppelde verificatie-app.
  • SMS: voer de eenmalige code in die naar het geregistreerde nummer is verstuurd.
  • Primaire methode niet beschikbaar: vraag een code aan via de reservemethode.

Tweeledige verificatie uitschakelen

U kunt tweeledige verificatie uitschakelen als u een nieuw apparaat gaat gebruiken of als u niet langer gebruik wilt maken van deze functie.
Let op: Het is mogelijk dat tweeledige verificatie verplicht is gesteld door uw beheerder.
  1. Meld u aan bij uw account met uw LogMeIn-ID (e-mailadres) en het bijbehorende wachtwoord. De pagina Computers wordt weergegeven.
  2. Bovenaan de pagina klikt u op Instellingen en vervolgens op Account-instellingen. De pagina Account-instellingen wordt weergegeven.
  3. Klik onder Extra beveiliging op Status tweeledige verificatie.
  4. Als u de koppeling tussen een methode voor tweeledige verificatie en uw LogMeIn-account wilt verbreken, selecteert u Alle instellingen wissen als ik uitschakel.
  5. Klik op Uitschakelen.
Tip: Als u Alle instellingen wissen als ik uitschakel selecteert, wordt LogMeIn nog steeds vermeld in uw app, maar de door de app gegenereerde codes zullen niet langer worden geaccepteerd. Om verwarring te vermijden, adviseren we u om LogMeIn uit de app te verwijderen.

Waarvoor geldt de tweeledige verificatie?

Tweeledige verificatie werkt met producten en componenten van LogMeIn waarbij u zich kunt aanmelden via accounts.logme.in, de gemeenschappelijke aanmeldingsservice van LogMeIn. Sommige oudere producten en componenten voldoen niet aan deze vereiste.

Met tweeledige verificatie kunt u zich aanmelden bij de volgende componenten, versies en sites:
  • LogMeIn.com
  • LogMeIn-hostsoftware voor Windows, 4.1.4141 en hoger
  • LogMeIn-hostsoftware voor Mac, 4.1.4132 en hoger
  • LogMeIn-app voor iOS, alle versies
  • LogMeIn-app voor Android, alle versies behalve 'Ignition'-versies
  • join.me (alle componenten), alle versies
  • Cubby (apps en website), alle versies
  • AppGuru.com
  • meldium.com

U kunt zich niet aanmelden bij de volgende componenten:

• LogMeIn Backup
  • Oudere versies van LogMeIn Ignition voor Windows: schakel over naar de bureaublad-app LogMeIn Client om tweeledige verificatie te kunnen gebruiken
  • Oudere versies van LogMeIn Ignition voor Android (voer een upgrade uit naar de LogMeIn-app voor Android)
  • Cubby via WebDAV